Dutch / Nederlands

Commissie gelanceerd om internationale POW-Dag  te houden op 26 oktober 2013.
Republikeinse activisten uit Europa, Noord-Amerika en Australië lanceerde in Juli 2013 het “Internationaal Comité voor de ondersteuning van  Ierse Krijgsgevangenen” als een permanent en onafhankelijk orgaan om internationale steun te coördineren voor Ierse Republikeinse krijgsgevangenen.
In het kader van een black-out van de mainstream media en de reformistische politiek, vertrouwen we op onze sterke punten en bouwen we solidariteit van onderen uit. Vandaar dat de commissie werkt aan de bevordering van solidariteit met alle echte Ierse Republikeinse krijgsgevangenen. Het werkt als een onafhankelijk netwerk door te ondersteunen en coördineren met alle Ierse Republikeinse krijgsgevangenen wereldwijd.
Door de leden van de commissie werd het goed gekeurd om de 3e jaarlijkse Internationale Dag te houden op 26 oktober ter ondersteuning van de Ierse krijgsgevangenen. Alle internationale organisaties en Ierse republikeinse activisten en hun aanhangers worden uitgenodigd om bij de voorbereidingen aan te sluiten, om de 3e jaarlijkse POW-Dag een succes te maken.
De 1e  Internationaal POW-Dag  in 2011 werd georganiseerd door de republikeinse Sinn Fein Internationaal Bureau en Liberation Irlande uit Frankrijk. De 2e  Internationale Dag 2012 werd georganiseerd door een ad-hoc-commissie onder leiding van Dieter Blumenfeld. Aangezien de situatie in Maghaberry  niet is opgelost en internering blijft, hebben verschillende republikeinse activisten hun krachten gebundeld voor het opzetten van de permanente “Internationaal Comité voor de ondersteuning van Ierse Krijgsgevangenen”.
Voorzitter van de commissie voor de komende periode is Dieter Blumenfeld. Hij verwelkomde de lancering van het Internationale POW-comité als “een belangrijke stap om de oorzaak van de Ierse republicanisme en de zaak van het Ierse Republikeinse Gevangenen in  Engels, Ierse en Litouwse gevangenissen op internationaal niveau over de hele wereld te bevorderen”.
De belangrijkste focus van de commissie in de komende periode is de organisatie van het 3e Jaarlijkse Internationale dag voor steun aan de Ierse krijgsgevangenen op 26 oktober 2013. In het weekend van 25/26/27 oktober, zullen de Ierse republikeinen en hun aanhangers diverse protest acties en evenementen houden op ten minste drie continenten; Australië, Europa en Noord-Amerika.
Oktober 2013 markeert de 40ste gedenk dag van de ontsnapping van drie republikeinse krijgsgevangenen per helikopter uit Mountjoy gevangenis. 25 oktober is ook de gedenk dag van het overlijden van Sinn Fein burgemeester van Cork, Terence Mac Swiney en republikeinse Joseph Murphy in Cork gevangenis. Beiden stierven door hongerstaking in juli 1920. Op 27 oktober 1980 begon de eerste H-Block hongerstaking.
De leden van de commissie roepen alle Ierse republikeinen in het buitenland, internationale mensenrechtenactivisten en progressieve politieke activisten op om de 3e  Jaarlijkse Internationale Dag  ter ondersteuning van de Ierse krijgsgevangenen op 26 oktober 2013 te ondersteunen. De republikeinse krijgsgevangenen schreeuwen, maar hun stem sterft weg in stilte. Wij aan de buitenkant moeten de stem van de gevangenen worden!
De leden van de commissie voor de komende periode zijn: uit Europa: George Faisan van Liberation Irlande, Frankrijk, en Dieter Blumenfeld van de Republikeinse Sinn Fein, Oostenrijk. Uit Noord-Amerika: Padraig Macliam van de Release Martin Corey Campaign, USA, en Dominick Bruno van de National Irish Freedom Committee, USA, en Martin Longwill van de Sydney Branch van de James Connolly Association.


De website van het Internationaal Comité voor de Ierse Krijgsgevangenen Ondersteuning is: http://supportthepows.irish-solidarity.net/.

De contactgegevens aan de voorzitter van de commissie zijn: supporthepows@irish-solidarity.net en 0043 664 556 18 68.
Verdere contactgegevens voor ieder  gebied zijn beschikbaar op de website.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s